Redactie
Redactie Diner 30 jan 2013

De ultieme Gangster burger met friet

Toegegeven, op z’n tijd zijn is vrijwel elke burger met friet lekker, maar deze burger van het Gangster Burger restaurant in Toronto spant toch echt de kroon.

Kruid de uienringen met de five spice powder en karamelliseer in een pan tot ze mooi goudbruin zijn. Lees hier onze tips voor de perfecte gekaramelliseerde uien.

Verdeel het gehakt in twee delen, breng op smaak met peper en zout en maak er 2 ballen van. Leg het vlees in een hete (grill)pan en druk ze plat met een spatel.

Rooster de (gehalveerde) broodjes in een pan en bak ook de bacon krokant. Draai de broodjes om en druk weer met een spatel op de burgers Leg de krokante bacon op de burgers (die nog in de pan liggen) en daarop de gekaramelliseerde uien. Top de burgers af met een plakje kaas en laat deze smelten.

Haal de broodjes uit de pan en besmeer de onderste helften met een laagje mayonaise en beleg met sla, plakjes tomaat en een beetje ketchup. Daarbovenop de burgers (waar de bacon, ui en kaas op zijn geelgd).

Serveer de burgers met een heerlijke portie friet.

Bron: Flickr

De beste start van je weekend 🥐

Iedere zaterdag het laatste culinaire nieuws, restaurant-tips en bijzondere ontdekkingen in je mailbox met Culy weekend!

Reageer op artikel:
De ultieme Gangster burger met friet
Sluiten