Ogechi Chibueze
Ogechi Chibueze Recepten 11 jun 2024
Leestijd: 2 minuten

Culy Homemade: de koude noedelsalade (met supersnelle pindasaus) die we elke dag wel kunnen eten

Tijdens de warme(re) dagen kunnen we niet zonder: frisse en lichte maaltijden waar geen fornuis aan te pas komt. Daarom heeft deze verslavend lekkere koude noedelsalade een vaste plek in ons repertoire!

In de meeste toko’s kun je voorgekookte noedels vinden en ook in het koelschap van sommige supermarkten. Maar je kunt natuurlijk ook zelf  noedels koken volgens de aanwijzingen op de verpakking. Wij kiezen voor sobanoedels in deze koude noedelsalade. Iets anders in huis of niet zo’n van van sobanoedels? Dan kun je ook kiezen voor udon of jouw favoriete soort noodles!

De koude noedelsalade is lekker gevarieerd en zit vol verschillende groenten. Denk aan Chinese kool, rode kool, wortel, komkommer en zelfs radijs. Dat maakt de salade ook perfect om restjes rauwkost of andere groente op te maken.

Mind-blowing nieuws: instant noedels blijken gefrituurd te zijn

Koude noedelsalade met supersnelle pindasaus
Bron: Ogechi Chibueze voor Culy

Zo maak je een koude noedelsalade met supersnelle pindasaus

  1. Indien je nog geen (voor)gekookte noedels hebt, kook deze dan via de aanwijzingen op de verpakking. Spoel na het koken met koud water en dep af, zodat de noedels snel afkoelen. Dat is immers belangrijk voor een koude noedelsalade!
  2. Voeg de gekookte en afgekoelde noedels toe aan een grote kom. Snijd alle groenten in reepjes en hak de koriander grof. Voeg toe aan de noedels.
  3. Meng alle ingrediënten voor de pindasaus in een aparte kom. Proef af op peper en zout en voeg meer toe indien nodig. De dikte van je pindasaus hangt af van de pindakaas die je gebruikt, is ‘ie te dik? Voeg dan een eetlepel water toe om de saus te verdunnen.
  4. Giet de pindasaus over de koude noedelsalade en meng voorzichtig tot alle ingrediënten zijn gemengd met de saus.
  5. Verdeel de koude noedelsalade over de kommen en bestrooi met gehakte pinda’s en extra grof gehakte koriander. Maak af met extra pindasaus. Serveer gelijk, of bewaar voor later!

Nog meer koude gerechten voor warm weer:

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.