Sticky toffee cake

Culy 21 jan 2016 Dessertrecepten

Zo lekker en stiekem heel simpel: sticky toffee cake.

Verwarm je oven voor op 180 graden en laat de boter en de eieren op kamertemperatuur komen. Vet een bakvorm in met boter.

Doe het gedroogde fruit samen met 300 milliliter water in een steelpan toe en breng aan de kook. Haal de pan van het vuur en voeg de baking soda toe (het gaat flink bruisen, dit is normaal).

Klop 60 gram boter met de (riet)suiker luchtig. Voeg de eieren toe en klop nogmaals enkele minuten. Voeg het zelfrijzend bakmeel toe en klop het cakebeslag glad. Meng tot slot het gedroogde fruit door het beslag en roer goed.

Giet het cakebeslag in de bakvorm en plaats deze 35 minuten in het midden van de voorverwarmde oven. Smelt de resterende boter samen met de slagroom en de donkere basterdsuiker in een steelpan en laat inkoken.

Haal na 35 minuten de cake uit de oven en schenk de helft van de saus erover. Plaats de cake terug in de oven en bak nog 15 minuten.

Snijd de sticky toffee cake in gelijke plakken en verdeel over de borden. Serveer met de resterende saus.

kma_foto-8496kma_foto-8500-2

Voor 1 sticky toffee cake

  • 200 gram roomboter
  • 150 gram (riet)suiker
  • 7 eetlepels (105 milliliter) slagroom
  • 150 gram gedroogd fruit
  • 2 eieren
  • 200 gram donkere basterdsuiker
  • 175 gram zelfrijzend bakmeel
  • 1,5 theelepel baking soda
Reageer op artikel:
Sticky toffee cake
Sluiten