Redactie
Redactie Diner 19 jan 2016
Leestijd: 1 minuut

Gestoofde octopus: makkelijker wordt het bijna niet!

Wees niet bang voor de glibberige paarse tentakels, want eenmaal in de pan heb je er geen omkijken meer naar. Octopus is onwijs makkelijk om te stoven en met de juiste ingrediënten één van onze favoriete borrelhapjes du moment

O-ja: hadden we al verteld dat octopus heel leuk geprijsd is? Een kilo kost gemiddeld €8,-, en dan heb je genoeg voor acht tot tien personen.

Serveer de octopus eventueel met plakjes gekookte aardappels. Dit zie je vaak in Spanje en geeft het gerecht iets meer body.

Het recept

Doe alle ingrediënten in een grote stoofpan, behalve de halve citroen, het paprikapoeder en (als je die gebruikt) de aardappels. Voeg voldoende koud water toe totdat de octopus onder staat.

Breng met de deksel op de pan aan de kook en draai vervolgens het vuur zacht. Laat zo anderhalf à twee uur stoven.

Zet het vuur uit en haal de octopus uit het vocht. Laat iets afkoelen op een plank en snijd in plakken van ongeveer een centimeter dik (liever iets dunner dan dikker).

Verwarm een scheutje olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak hierin kort de plakjes octopus, maar pas op dat ze niet te lang bakken (twee tot vier minuten is voldoende). Bestrooi ondertussen met een snufje gerookte-paprikapoeder.

Serveer de octopus met de resterende citroen en eventueel plakjes warme aardappel. Bestrooi met een snuf zeezout en geniet!

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.