Redactie
Redactie Recepten Bijgewerkt: 11 nov 2025
Leestijd: 1 minuut

De perfecte doordeweekse pasta: romige spaghetti met zalm en spinazie

Dit recept is simpel en perfect voor een doordeweekse dag: spaghetti met zalm, spinazie en crème fraîche. De makkelijke klassieker uit je studententijd, maar dan met de Culy-twist zodat ‘ie nóg lekkerder is.

Want er kunnen niet genoeg makkelijke spaghetti-recepten zijn!

Waarom je beter zalm op de huid kunt kopen (en misschien ook wel bakken)

Koken met aanbiedingen

Zo maak je de spaghetti met zalm

  1. Bereid de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd ondertussen de zalmfilet in blokjes, halveer de tomaten en snipper de ui. Was de spinazie (indien nodig) en pers de knoflookteen.
  2. Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en fruit de knoflook en ui. Voeg de zalmfilet toe en bak vier minuten mee. Voeg hierna de spinazie toe en wacht tot dit geslonken is.
  3. Voeg de crème fraîche toe en breng aan de kook. Breng op smaak met peper en zout. Voeg als laatste de cherrytomaatjes toe en bak nog twee minuten mee.
  4. Verdeel de spaghetti over de borden en schep de saus hierover. Eet smakelijk!

Ook lekker om te maken: meer recepten met spaghetti

Koken met aanbiedingen

Meer lekkere spaghetti recepten:

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Kerst komt eraan! Kook mee met Culy 🎄

Van verfijnde voorgerechten tot magische desserts, ontvang dagelijks ons recept van de dag.