Culy
Culy Dessertrecepten 26 juli 2015

Culy Homemade: vla in 5 minuutjes met 3 ingrediënten

Eet je graag vla? Maak het dan zéker eens zelf, want het is ontzettend simpel. Deze variant maak je in 5 minuutjes met slechts 3 ingrediënten.

Wij gebruikten Culy Homemade vla0001custardpoeder waar wat natuurlijke kleurstof in zat, vandaar de gele kleur van de vla. Gebruik je maizena of custardpoeder zonder kleurstof, dan blijft de vla mooi wit.

Neem een steelpannetje (liefst eentje met een schenktuit). Doe de maizena of custardpoeder erin en een klein beetje melk, en klop dit met een garde los totdat er geen klontjes meer in zitten. Giet de rest van de melk erbij, de suiker (of andere zoetstof) en optionele smaakmakers als vanille of citruszest. Klop nog even goed door.

Zet het pannetje nu op het vuur en breng zachtjes aan de kook. Blijf kloppen met je garde. Zodra je bubbeltjes ziet, nog een minuutje zacht doorkoken (en blijven kloppen).

Zet dan het vuur uit en giet de vla in twee kommetjes. Laat op het aanrecht een beetje afkoelen. Eet lauwwarm of zet de kommetjes (afgedekt met plastic folie) in de koelkast. Daar blijft de vla een paar dagen goed.

Culy Homemade vla0002
Culy Homemade vla0003
Homemade vla met geroosterde rabarber, zie het recept daarvoor hier

Wat eten we vandaag?

Schrijf je in de voor de mailing voor de lekkerste inspiratie

Reageer op artikel:
Culy Homemade: vla in 5 minuutjes met 3 ingrediënten
Sluiten