Redactie
Redactie Dessertrecepten 26 jul 2015
Leestijd: 1 minuut

Culy Homemade: vla in 5 minuutjes met 3 ingrediënten

Eet je graag vla? Maak het dan zéker eens zelf, want het is ontzettend simpel. Deze variant maak je in 5 minuutjes met slechts 3 ingrediënten.

Wij gebruikten custardpoeder waar wat natuurlijke kleurstof in zat, vandaar de gele kleur van de vla. Gebruik je maizena of custardpoeder zonder kleurstof, dan blijft de vla mooi wit.

Neem een steelpannetje (liefst eentje met een schenktuit). Doe de maizena of custardpoeder erin en een klein beetje melk, en klop dit met een garde los totdat er geen klontjes meer in zitten. Giet de rest van de melk erbij, de suiker (of andere zoetstof) en optionele smaakmakers als vanille of citruszest. Klop nog even goed door.

Zet het pannetje nu op het vuur en breng zachtjes aan de kook. Blijf kloppen met je garde. Zodra je bubbeltjes ziet, nog een minuutje zacht doorkoken (en blijven kloppen).

Zet dan het vuur uit en giet de vla in twee kommetjes. Laat op het aanrecht een beetje afkoelen. Eet lauwwarm of zet de kommetjes (afgedekt met plastic folie) in de koelkast. Daar blijft de vla een paar dagen goed.

Homemade vla met geroosterde rabarber, zie het recept daarvoor hier

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.