Tiramisu met een twist: met banaan én pindakaas!

Culy 29 jul 2015 Dessertrecepten

In deze snelle video van Eater zie je een goddelijke variant op één van de lekkerste Italiaanse desserts: tiramisu.

In plaats van chocolade wordt er banaan en pindakaas gebruikt, en de koffie en Marsala worden vervangen door een siroop van rum en pindakaas. Yum!

Ook leuk: dit dessert is ideaal om te serveren in individuele porties, wat het uitermate geschikt maakt voor een feestje of diner.

Geef je de voorkeur aan een uitgeschreven recept? Klik dan hier.

Tiramisu Eater

Voor 8 personen

Pindakaasmousse:

  • 240 ml melk
  • 240 + 480 ml slagroom
  • 100 gram kristalsuiker
  • 2 theelepels maiszetmeel
  • 4 eidooiers
  • 3 eetlepels ongezouten boter
  • 4 theelepels pindakaas
  • 1 theelepel zout
  • 2 theelepels vanille-extract

Siroop:

  • 200 gram kristalsuiker
  • 340 ml water
  • 55 ml rum
  • 1 theelepel pindakaas

Bananencake:

  • 180 gram zachte ongezouten boter
  • 350 gram kristalsuiker
  • 4 eieren
  • 365 gram bloem
  • 1/2 theelepel bakpoeder
  • 1 theelepel baking soda
  • 1/2 theelepel zout
  • 1,5 rijpe banaan
  • 60 ml crème fraîche of zure room
  • 1 theelepl vanille-extract

Rest:

  • 400 gram kristalsuiker
  • 4 bananen
  • Koekjes (bijvoorbeeld koggetjes)
Reageer op artikel:
Tiramisu met een twist: met banaan én pindakaas!
Sluiten