Redactie
Redactie Diner 15 sep 2015
Leestijd: 1 minuut

Spaghetti met paprika-gehaktballetjes

Dit pastagerecht is speciaal gemaakt voor Marley Spoon. Heerlijke Italiaanse (spelt)spaghetti met paprika-gehaktballetjes. Zo makkelijk om zelf te maken!

Verwarm een heteluchtoven voor op 200 graden. Breng een middelgrote pan met ruim water en een flinke snuf zout aan de kook. Pel de ui en de knoflook en hak fijn. Was de peterselie en hak grof. Was ook de paprika’s, verwijder de pitjes en hak ook de paprika fijn. Scheid het eiwit van het eigeel.

Meng in een kom het gehakt met het eigeel, paneermeel, paprikapoeder, de stukjes paprika, de helft van de gehakte ui, de helft van de peterselie en een snuf zout & peper. Rol ongeveer 15 balletjes ter grootte van een golfbal en leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak in de oven gedurende tien minuutjes, en draai halverwege.

Voeg de spaghetti aan het kokende water toe en kook in 10-12 minuten gaar. Giet de pasta af en vang een soeplepel van het kookvocht op. Schil de wortel en snijd in kleine blokjes.

Verhit ondertussen een grote koekenpan met een theelepel olie op middelhoog vuur. Voeg de resterende ui, knoflook, wortel en peper toe en bak 3-4 minuten, totdat de ui glazig wordt. Voeg dan ook de tomatenblokjes, suiker en azijn toe. Laat een minuut of 6 borrelen. Voeg vervolgens de gehaktballetjes toe en laat nog 2 minuten meegaren.

Voeg de uitgelekte spaghetti toe aan de saus en roer goed door. Voeg indien nodig het resterende kookvocht toe en breng op smaak met peper en zout. Garneer met de resterende peterselie.

Dit gerecht werd aangeboden door Marley Spoon. Met deze dienst krijg je alle ingrediënten voor een heerlijk maaltje thuisgestuurd, perfect afgemeten, mét de stap-voor-stap receptuur bijgevoegd. 

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.