Redactie
Redactie Recepten 31 jan 2014
Leestijd: 1 minuut

Goddelijke snack: krokant gebakken garnalen

Serveer deze krokante garnalen tijdens de borrel en iedereen is meteen je beste vriend! En al helemaal als je er een (zelfgemaakte) pittige dipsaus of bijvoorbeeld Sriracha bij serveert. 

garnalen
Flickr
Bron: Flickr

Zo maak je de gebakken garnalen

Zet een pan op het vuur met ruim zonnebloemolie, of verwarm je frituurpan voor op 180 graden. Ontdooi de garnalen indien deze bevroren zijn en dep droog met keukenpapier. Meng de bloem met flink wat peper en zout, en haal hier de garnalen door. Zorg dat ze allemaal enigszins bedekt zijn met het bloemmengsel.

Verspreid de panko over een bord en kluts de eieren samen met het water in een kommetje los. Haal de garnalen door het ei-mengsel en bedek ze vervolgens met een laagje panko. Ze moeten helemaal bedekt zijn.

Frituur de garnalen in de olie gedurende drie minuutjes, of totdat ze bruin zijn. Het kan zijn dat je het in porties moet doen, let dan wel op dat er geen losse stukjes panko verdwalen in de olie en verbranden. Dit geeft een bittere smaak aan de olie en garnalen.

Serveer de garnalen met je favoriete dip of gewoon een schijfje citroen. Zeef na afloop de afgekoelde (heel belangrijk!) zonnebloemolie en bewaar in een fles voor de volgende keer.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.