Culy
Culy Recepten 9 juli 2018

Culy Homemade: honing-mosterd drumsticks met een waldorfsalade

Kip drumsticks met honing-mosterdsaus, geserveerd met een frisse waldorfsalade. Een heerlijk maaltje voor elke dag van de week!

Zo maak je de waldorfsalade

Snijd de krielaardappeltjes in grove stukken en kook deze ongeveer 10 minuten in ruim gezouten water. Giet af en laat een beetje afkoelen. Verwarm ondertussen de oven voor op 200 graden.

Snijd de peterselie fijn, de bleekselderij in dunne reepjes en de appel in kleine blokjes. Meng de mayonaise met de witte wijnazijn en meng dit alles, samen met de afgekoelde aardappeltjes, tot een waldorfsalade. Breng op smaak met peper en zout en hussel goed. Hak de walnoten grof en strooi over de salade.

Zo maak je de honing-mosterd drumsticks

Leg de kipdrumsticks op een met bakpapier beklede bakplaat en zet 10 minuten in de oven op 200 graden. Meng ondertussen de honing met de mosterd en olijfolie en houd een bakkwastje of lepel bij de hand.

Haal na 10 minuten de bakplaat uit de oven en besmeer alle kip drumsticks met de honing-mosterdsaus. Zet terug in de oven en bak nog ongeveer 15 minuten op 200 graden. Eventueel kun je de laatste paar minuten de grill erbij aanzetten, voor een extra krokant velletje.

Serveer de kip met de waldorfsalade.

kipdrumsticks met waldorfsalade

Wat eten we vandaag?

Schrijf je in de voor de mailing voor de lekkerste inspiratie

Reageer op artikel:
Culy Homemade: honing-mosterd drumsticks met een waldorfsalade
Sluiten