Restjes na het kerstdiner? Deze kerstkapsalon met kalkoen, truffel-knoflooksaus en granaatappel redt je avond
Niemand, maar dan ook echt niemand had gedacht dat er een dag zou komen waarop de kapsalon een kerstmake-over krijgt. Na één keer proeven van de kerst loaded fries kunnen we eigenlijk al niet meer zonder, want na een gezellige kerstborrel bleek deze kerstkapsalon onze redder in nood.
Vanaf november staat het bij de receptontwikkelaars van Culy volledig in het teken van kerst. Dat betekent koelkasten vol cranberrysaus, kastanjes, luxe ingrediënten als kaviaar en truffel en natuurlijk een berg inspiratie. Zo kwam Culy’s Ogechi ergens tussen de kerststress en het snacken op het idee om een huisgemaakte kapsalon te veranderen in de ultieme kerstkapsalon.
Het is een uitstekende manier om op een spannende manier te genieten van restjes van het kerstdiner, maar de kerstkapsalon kun je ook vanaf nul maken op een gezellige avond met je vrienden.
Een kapsalon hoort eenvoudig te zijn, het blijft immers comfort food. We gaan dus voor ingrediënten uit de supermarkt om de kapsalon mee op te bouwen.
Parmezaan is key
De patat bestrooien we niet met standaard Hollandse kaas, maar met de allerbeste Parmezaan die je kunt vinden. Idealiter gebruik je (restjes) geplukte kalkoen van het kerstdiner of een ander restje vlees dat je over hebt. Heb je dat niet in huis ga dan voor de klassieke shoarma of döner, werkt net zo goed. Doner is trouwens ook goed zelf te maken met deze hack uit de oven.
Geen slappe en smakeloze ijsbergsla en waterige tomaat op deze kerstkapsalon, maar een snelle pickle van rode kool met een snuf sumak. Truffel mag niet ontbreken, die gaat door de knoflooksaus. Als laatste stap maken we de kerstkapsalon af met granaatappelpitten en verse peterselie.
Zo maak je de kerstkapsalon
Het maken van de vulling en toppings
- Mix 6 eetlepels wittewijnazijn met een snuf zout en 1 theelepel sumak in een grote kom.
- Snijd de rode ui en ¼ rode kool in dunne reepjes. Hak de blaadjes van de munt en de peterselie (inclusief de steeltjes) fijn en roer ingrediënten door de azijn. Laat staat totdat je klaar bent om de kerstkapsalon te bouwen
- Voeg de 100 gram truffelmayonaise, 2 eetlepels crème fraîche, 1 eetlepel melk en 1 eetlepel citroensap toe aan een kom en mix goed met een garde. Doe het 1 theelepel knoflookpoeder erbij samen met de 1 theelepel gedroogde peterselie, 1 theelepel suiker en zout. Meng goed. Laat dit 30 minuten staan.
Het bouwen van de kerstkapsalon
- Bak de patat volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Vul een schaal met de gefrituurde patat en leg daarop de geplukte kalkoen. Bestrooi de kerstkapsalon met Parmezaanse kaas en zet het onder de grill tot de kaas is gesmolten.
- Beleg de kerstkaspalon vervolgens met de rode kool pickle.
- Druppel de truffel-knoflooksaus eroverheen en bestrooi met granaatappelpitjes en verse peterselie ter garnering.
De lekkerste recepten voor kerst 2025:
- Dit is een garnalencocktail waar iedereen van houdt, maar dan met een twist
- Favoriet voor de vega’s: biet wellington met glühweinjus
- De állerbeste carpaccio met balsamicoglaze mag absoluut niet ontbreken
- Makkelijker én feestelijker wordt het niet met deze witte chocolademousee met honeycomb
- Cheers! Deze makkelijke amaretto-cocktail wil je tijdens Kerst
:format(jpeg):background_color(fff)/https%3A%2F%2Fwww.culy.nl%2Fwp-content%2Fuploads%2F2025%2F01%2FProfielfoto.jpg)
:format(jpeg):background_color(fff)/https%3A%2F%2Fwww.culy.nl%2Fwp-content%2Fuploads%2F2025%2F12%2FKerstkapsalon.jpg)
:format(jpeg):background_color(fff)/https%3A%2F%2Fwww.culy.nl%2Fwp-content%2Fuploads%2F2025%2F12%2FKerst_loaded_fries.jpg)