Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Recepten 16 sep 2022
Leestijd: 1 minuut

Culy Homemade: makkelijk kersenijs maken (zonder ijsmachine)

Zelf ijs maken is een van die klusjes waar je je een succesvolle thuiskok door voelt. En met dit slimme recept doe je dat zelfs zónder ijsmachine. Zo maak je makkelijk kersenijs (met kersen uit de diepvries!) met stukken pure chocolade.

Door de diepvrieskersen eerst te roosteren, wordt iets van het vocht onttrokken én krijgen de kersen een licht karamelsmaakje. Erg lekker in combinatie met de stukken pure chocolade; tevens een knipoog naar het beroemde Cherry Garcia-ijs van Ben & Jerry’s.

Onze methode voor ijs maken zonder ijsmachine is inmiddels een beproefde: door koude verse slagroom en gecondenseerde melk samen op te kloppen, maak je op een makkelijke manier zelf roomijs. Ook zelf ijs maken zonder ijsmachine? We hebben al onze recepten handig voor je verzameld.

Makkelijk kersenijs maken zonder ijsmachine
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

Kersenijs maken zonder ijsmachine

Verwarm de oven voor op 210 graden. Verspreid de kersen over een bakplaat en rooster ze 15 tot 20 minuten in de oven, tot ze beginnen te karamelliseren. Laat ze daarna afkoelen.

Hak de chocolade ondertussen in stukjes (zo fijn of grof als je lekker vindt).

Klop de koude slagroom met een mixer flinke tijd op, tot het mengsel bijna stijf is (duurt ongeveer 5 minuten).

Mix ondertussen (bijvoorbeeld met een handmixer) de geroosterde kersen en de chocolade samen met een snuf zout door de gecondenseerde melk. Voeg dat toe aan de opgeklopte slagroom en laat nog even mengen.

Schep het mengsel in een afgesloten bak. Sluit af en zet voor minimaal 4 tot 6 uur of liever een nacht in de vriezer om op te stijven.

Bakken met kersen? Deze 6 zoete recepten mag je niet missen

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.