Chowder met kokkels en zeewolf van ZTRDG

Culy 29 jul 2016 Recepten

Elke week delen we een lekker recept van onze vrienden van ZTRDG.NL. Deze keer een vissoep; een chowder met kokkels en zeewolf.

“Hoe vol wil jij hem hebben? Kijk, als je dan een chowder maakt, zorg dan dat die vissoep propvol lekkers zit. Traditioneel wordt de Amerikaanse ‘clam chowder’ bereidt met mais, spekjes, melk en – uiteraard – clams. Maar laat je fantasie gerust de vrije loop.”

Het recept

Kook de maïskolf in z’n geheel in circa 30 minuten gaar. Snij de groenten (houd wat selderijblad achter) en aardappel in blokjes en hak de tijm. Fruit alles in een ruime kookpan in wat olie glazig. Blus af met een flinke scheut wijn en voeg de bouillon, water en tomatensaus toe. Snij de maiskorrels van de kolf en voeg ze toe.

Breng de soep tegen de kook aan en laat in circa 20 minuten alles gaar sudderen. Bak de spekblokjes apart in een koekenpannetje uit en voeg toe aan de soep. Verwarm de schelpjes in een pannetje in wat witte wijn tot ze open gaan. Lepel schelpdiertjes uit de schelpen.

Snij de vis in stukjes, voeg ze samen met de melk toe aan de soep en laat ze zachtjes garen. Voeg als laatste de schelpdiertjes toe en laat de soep nog even sudderen.

Breng op smaak met zout en peper en bestrooi met fijngesneden bleekselderijblad.

Vissoep chowder

Op ZTRDG.NL vind je heerlijke recepten van seizoensgebonden en vaak biologische producten. Bestel met één klik een recept of doe je boodschappen direct vanuit je luie stoel. Knettervers (vandaag bezorgd is gisteren geoogst!) wordt alles bij je thuisbezorgd. 

Voor 4 personen:

  • 1 maïskolf
  • 1 bleekselderijstengel
  • 2 bospenen of 1 winterpeen
  • 1 ui
  • 4 takjes tijm
  • 1 grote aardappel
  • 1 eetlepel olie om te bakken
  • Witte wijn (Chardonnay)
  • 800 ml groentebouillon
  • 600 ml water
  • 200 ml tomatensaus
  • 100 gram spekblokjes
  • 1 netje kokkels (1 kilo)
  • 160 gram zeewolffilet
  • 200 ml melk
  • Zout en peper
Reageer op artikel:
Chowder met kokkels en zeewolf van ZTRDG
Sluiten