Ogechi Chibueze
Ogechi Chibueze Recepten 21 jun 2025
Leestijd: 2 minuten

Zet rabarber in de schijnwerpers met deze rabarber en frambozen clafoutis

Het rabarberseizoen komt langzaam ten einde, des te meer reden om nog een paar lekkere recepten te maken met de roze stelen. Onze nummer 1-tip: deze clafoutis met rabarber en frambozen!

Het rabarberseizoen

Inmiddels zitten we aan het eind van het seizoen van de rabarber. Het moment om de rabarber nog één keer goed in de schijnwerpers te zetten. Deze keer geen crumble of compote, maar een clafoutis. Want in de romige massa komen die zure stengels, zoet gemaakt met vanille, suiker en sinaasappel, bijzonder goed tot hun recht. Het perfecte toetje om het seizoen mee uit te zwaaien.

Het is een seizoensrecept waar je de rest van het jaar naar zult uitkijken. Daarom is onvergetelijk het beste woord waarmee we deze fantastische clafoutis met rabarber en frambozen mee kunnen beschrijven.

Clafoutis met rabarber en frambozen
Ogechi Chibueze voor Culy

Traditioneel maak je clafoutis met kersen, ook zo’n seizoensvrucht waar we het hele jaar naar uit kijken. Maar clafoutis is een baksel waarmee je moeiteloos kunt variëren. De fruitcrumble is hier ook zo’n fijn voorbeeld van, en is ook lekker met rabarber.

Als kind was Culy’s Ogechi altijd geïntimideerd door dit Franse dessert. Waarom ze dat was, begrijpt ze ook niet meer. Het beslag is namelijk net zo makkelijk als een pannenkoekenbeslag (klik hier voor de beste) en het bakken van de clafoutis kan gewoon niet fout gaan. Het recept is ideaal als je eters over de vloer hebt en een makkelijk toetje wil serveren, maar is ook erg geschikt als leuk en spontaan weekendbaksel. Het mag rommelig en hoeft allemaal niet zo precies. Dus duik ook vooral met de kinderen de keuken in!

Clafoutis met rabarber en frambozen
Ogechi Chibueze voor Culy

Zo maak je een clafoutis met rabarber en frambozen

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Meng 50 gram suiker, 1 theelepel vanille-extract, het rasp en het sap van 1 sinaasappel in de ovenschaal. Voeg de stukjes rabarber toe en roer voorzichtig. Bedek de ovenschaal met aluminiumfolie en gaar de rabarber 20 minuten in de oven en laat daarna afkoelen tot kamertemperatuur.
  3. Doe 50 gram bloem, 50 gram suiker, 2 eieren en 1 eidooier in een kom. Voeg 200 ml melk, 100 ml room en 1 theelepel vanille-extract toe en klop het tot een glad mengsel.
  4. Vet een ronde ovenschaal in met boter en voeg de frambozen en afgekoelde rabarber toe. Giet daarna het beslag van de clafoutis erin.
  5. Bak de clafoutis 45 minuten in de oven, tot het midden net gestold is. Laat het 15 minuten afkoelen en bestrooi daarna met poedersuiker.
  6. Serveer de clafoutis met een bolletje ijs en het rabarbersap, en eventueel extra sinaasappelrasp.
Clafoutis met rabarber en frambozen
Ogechi Chibueze voor Culy

Zin in meer makkelijke baksels:

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.