Culy
Culy Diner 31 maart 2014

Jeugdsentiment: spinazie à la crème, maar dan zelfgemaakt

Als wij aan gerechten uit onze jeugd denken, komt naast vissticks, speklapjes en geprakte aardappelen direct spinazie à la crème boven. Destijds nog in diepgevroren kant-en-klare blokjes, geserveerd met aardappelen en vlees. Inmiddels weten we wel beter, en maken we spinazie à la crème lekker zelf.

Snijd eventueel de steeltjes van de spinazie en was de spinazie goed. Dep deze daarna met een schone theedoek goed droog; hoe droger, hoe beter.

Zet een grote wok of diepe hapjespan op medium vuur en doe hierin de boter, crème fraîche en slagroom en verwarm even goed door. Voeg in delen de spinazie toe en laat slinken, roer goed om met de room. Kook een paar minuutjes door en breng op smaak met peper en zout. Ook lekker: een snufje nootmuskaat erin.

Serveer met je favoriete vis of vlees (of vissticks!).

Bron: Flickr

Variatietip:

Maak spinazie à la crème nog lekkerder met uitgebakken spekjes, geroosterde pijnboompitjes, fijngesnipperde knoflook. Of maak dit gerecht een beetje meer fancy door het in een ovenschaal te doen, te bestrooien met een mengsel van geraspte (Parmezaanse) kaas en broodkruim, en 5 minuutjes onder een hete grill te zetten.

6145671870_4c963ab752_b
Bron: Flickr

Wat eten we vandaag?

Schrijf je in de voor de mailing voor de lekkerste inspiratie

Reageer op artikel:
Jeugdsentiment: spinazie à la crème, maar dan zelfgemaakt
Sluiten