Homemade mueslirepen

Culy 28 mrt 2012 Lunch

Dit recept komt van de baksters van Goddelijkehuisvrouw.nl. Mueslirepen boordevol gezonde dingetjes, zoals noten, havermoutvlokken en gedroogd fruit. Lekker in je lunchbox.

Verwarm de oven voor op 150 graden. Vet een vierkante vorm van 18 cm in en bekleed met bakpapier. Als je geen vorm in die maat hebt gebruik je van een grotere vorm gewoon een stukje.

Maak eerst de vulling. Knip hiervoor de abrikozen in kleine stukjes en doe ze samen met het water, de suiker en de citroenschil in een pannetje. Laat rustig bubbelen tot de abrikozen nog zachter zijn en de water en suiker zijn opgenomen (ongeveer 10 tot 15 minuten). Laat afkoelen.

Voor het deeg meng je de havervlokken, suiker, walnoten en zelfrijzend bakmeel in een kom en voeg je de gesmolten boter toe. Roer goed om te mengen. Verdeel de helft over je bakvorm. Druk die goed aan. Dat gaat het beste met je vingers. Lepel dan de abrikozenvulling erover. Sluit af met een laag deeg. Druk even aan. Stukjes abrikoos die niet bedekt zijn worden erg donker in de oven.

Bak dit ongeveer 45 minuten in de oven, tot de bovenkant mooi goudbruin is. Snijd de warme koek in repen of blokjes.

Dit recept leent zich goed om te variëren met wat je in huis hebt of lekker vindt. Vervang bijvoorbeeld de walnoten door pecannoten, de abrikozen door cranberries of gedroogde kersen, de basterdsuiker door rietsuiker en je hebt weer iets heel anders. In ieder geval een snack waarvan je precies weet wat erin zit.

DIY mueslirepen - foto margot

Voor het deeg:

  • 50 gram havervlokken
  • 50 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 40 gram gehakte walnoten
  • 200 gram volkoren zelfrijzend bakmeel (of volkorenbloem met 2 theelepels bakpoeder)
  • 175 gram gesmolten boter

Voor de vulling:

  • 175 gram voorgewelde abrikozen
  • 50 ml water
  • 2 eetlepels (fijne) kristalsuiker
  • Geraspte schil van 1 citroen
Reageer op artikel:
Homemade mueslirepen
Sluiten