Redactie
Redactie Dessertrecepten 27 mrt 2012
Leestijd: 1 minuut

Appelringen in een deegjasje

Waarom een pannenkoek met appel, als je ook een appel in een pannenkoekenjasje kan maken! 

Verwarm de oven voor op 175 graden. Voeg de appelcider, citroensap, de helft van de citroenschil en kaneel bij elkaar in een pan en breng het aan de kook. Kook het vocht tot een siroop.

Klop de pannenkoekenmix met het ei en de melk tot een glad beslag en voeg de rest van de citroen schil bij het beslag. Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd de appels in plakjes.

Haal de appelplakjes door het beslag (gebruik een satéprikker of je vingers) en bak het op een met bakpapier bekleden bakplaat in de oven tot ze goudbruin zijn. Draai de appel tussendoor even om. Serveer met de appelcider siroop.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.