Redactie
Redactie Koekjes 3 jun 2013
Leestijd: 1 minuut

Havermout-choco-kokos koekjes

Dit recept voor (redelijk gezonde!) havermout-choco-kokos koekjes komt van de fijne blog Beginspiration.

Verwarm de oven voor op ongeveer 180 graden. Meng de havermout, bloem, bakpoeder, gesmolten boter, honing en kokos in een kom. Voeg het warme water toe en  beng tot een soepel deeg. Het klinkt gek, maar het werkt super. Roer de stukjes chocolade erdoor.

Rol er balletjes van, ongeveer 10-12 met dezelfde afmeting van een walnoot. Maak ze tussen je handen plat en leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak af voor ongeveer 20 minuten of tot ze goudbruin zijn. Laat ze helemaal afkoelen en decoreer ze eventueel met de extra chocolade, die je au bain-marie smelt. Goed laten drogen voor je ze opbergt.

Ps. Voordeel van zelf gebakken koekjes: je kunt ze allemaal in een keer opeten, want ze worden gauw oud. Je kunt ze ongeveer 2 dagen in een luchtdichte trommel bewaren.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.