Redactie
Redactie Diner 3 jun 2013
Leestijd: 1 minuut

Viskoekjes met bulgursalade en mangochutney

Dit heerlijke zomerse gerecht komt uit het boek Aan de Keukentafel van Sandra Ysbrandy. Een boek dat boordevol met tips staan hoe je van elke maaltijd iets speciaals kan maken en is uitgegeven door Carrera Culinair.

Kook de bulgur in ruim water met zout gaar en laat afkoelen. Voeg de rest van de ingrediënten toe en breng op smaak met olijfolie, zout en peper.

Breng de aardappelen in een pan met een klein laagje water en een snuf zout aan de kook. Stoom de aardappelen met het deksel op de pan in 20 minuten gaar. Doe de laatste 10 minuten de vis erbij. Giet het kookvocht af en stamp de vis en de aardappelen fijn.

Voeg limoensap, kappertjes, bieslook en koriander toe en breng op smaak met zout en peper. Vorm van het mengsel acht platte koekjes en leg deze afgedekt 30 minuten in de koelkast.

Zet drie bakjes klaar. Een met eiwit, een met bloem en een met panko of paneermeel. Wentel de viskoekjes eerst door de bloem, daarna door het eiwit en als laatste door de panko. Bak de viskoekjes aan beide kanten in de olie goudbruin.

Garneer de viskoekjes met partjes limoen en takjes peterselie. Serveer met de bulgursalade en mangochutney.

Het boek Aan de Keukentafel van Sandra Ybrandy bestel je hier voor €29,90.

Sandra

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.