Redactie
Redactie Koekjes 3 mei 2014
Leestijd: 1 minuut

Hartige sablés met Parmezaanse kaas van Rachel Khoo

Een heerlijk recept uit het tweede boek van Rachel KhooMijn Franse Keuken. Deze kruimelige, lichtdroge en kazige sablés zijn de ideale snack voor op de borrel. Wij maakten ze thuis na!

Kneed de bloem, boter en kaas met je vingertoppen totdat er een kruimelig zanddeeg ontstaan. Dit kan eventjes duren; je moet echt de boter met je vingers in de bloem en kaas wrijven.

Zodra er een geheel ontstaat maak je er een of twee ballen van, die je – zo goed en zo kwaad als dat gaat met dit zanderige deeg – tot een worstvorm kneedt. Verpak deze in plastic folie en leg in de koelkast, minimaal een uur, maar mag ook een nachtje.

Verwarm je oven daarna voor op 180 graden.

Snijd plakken van de deegrol(len) en leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat. Leg op elk koekje een dun plakje cherrytomaat en bestrooi met oregano. 10 tot 12 minuutjes afbakken in de oven, tot de onderkant licht goudbruin is.

hartige sablés

Ter ere van Rachels nieuwe boek organiseerde Culy.nl met Kosmos Uitgevers kookworkshops in Amsterdam met Miss Khoo herself. Bekijk het sfeerverslag van de workshops hier:

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.