Gegratineerde mosselen uit het Italiaanse Puglia

Culy 4 mei 2014 Diner

Cozze gratinate alla Pugliese, oftewel gegratineerde mosselen uit het Italiaanse Puglia, zijn een heerlijk gerecht bij de antipasti of een borrelhapje op een warme dag.

Kook de mosselen. Zet hiervoor de mosselen onder water in de gootsteen en verwijder alle drijvende mosselen. Kook ze in een grote pan met een glas water erbij, met de deksel op de pan, in ongeveer 4 minuten gaar. Schud regelmatig om. De mosselen zijn goed als alle schelpen openstaan. Giet ze af in een zeef.

Hak de knoflook en peterselie fijn. Meng samen met de olijfolie, het broodkruim of paneermeel en peper en zout.

Maak de mosselen open en gooi alle bovenkanten van de schelp weg. Leg de mosselen in een ovenvaste schaal en verdeel het brood-kruidenmengsel over elk schelpje. Bak zo’n 10 minuten in de oven op 200 graden of onder de grillstand; houd ze goed in de gaten, ze mogen zeker niet te gaar worden.

Serveer met partjes citroen of knijp het citroensap er vlak voor opdienen erover uit.

  • Mosselen
  • Glas water
  • Broodkruim of grof paneermeel
  • Knoflook
  • Peterselie
  • Extra vergine olijfolie
  • Citroenen
  • Zout & peper
Reageer op artikel:
Gegratineerde mosselen uit het Italiaanse Puglia
Sluiten