Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Recepten 29 sep 2021
Leestijd: 1 minuut

Culy Homemade: krokante gnocchi uit de oven

Van website The Kitchn leerden we dat je ook gnocchi uit de oven kunt maken. Eureka! De deegkussentjes – part pasta, part aardappeltje – bakken dan net zo goudbruin en krokant als gebakken aardappeltjes. Samen met je favoriete groenten maak je zo in één keer een maaltijd. Zonder afwas.

De gnocchi uit de oven worden niet alleen lekker knapperig, dit is een supermakkelijk gerecht voor na een drukke werkdag. Je schuift alle ingrediënten lachend de oven in (20 tot 30 minuutjes) terwijl je ondertussen alvast je favoriete kookprogramma gaat kijken. Easy does it.

Wij maakten een lekker herfstig recept met pompoen, paddenstoelen, spekjes, rozemarijn en salie. Maar je kunt natuurlijk ook variëren. Bak de gnocchi volgende keer met paprika’s en courgette en strooi er na het bakken verse basilicum overheen.

Culy Homemade: gnocchi caprese met burrata en kerstomaten

gnocchi uit de oven
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

Zo maak je deze gnocchi uit de oven

Verwarm de oven voor op 230 graden. Zet een bakplaat met bakpapier klaar.

Verdeel de gnocchi, paddenstoelen, blokjes pompoen, spekjes en de partjes ui over de bakplaat. Stop de geplette tenen knoflook ertussen en bestrooi alles met zout en peper.

Stop wat takjes rozemarijn en salie tussen de groenten en besprenkel alles met olijfolie.

Zet de bakplaat 20 tot 30 minuten in de voorverwarmde oven, tot de gnocchi goudbruin zijn en de groenten gaar. Haal de gnocchi uit de oven.

Haal de takjes rozemarijn en salie voor het opdienen tussen de groenten vandaan en verkruimel de krokante blaadjes salie over de gebakken gnocchi.

Bestrooi alles met wat geraspte Parmezaanse kaas.

Culy Homemade: gnocchi met worst, hazelnoot, spinazie en rozemarijn

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.