Glutenvrije chocolade-hazelnoottaart

Dat Caroline goed kan koken, wisten we al. Zo maakte ze eerder al deze abdij-uienquiche en deze rokerige frittata van Ottolenghi. Dit keer gaat ze voor een glutenvrije chocolade-hazelnoottaart. Kom maar door met dat stukje! 

Verwarm de oven voor op 175 graden. Maal in een keukenmachine de hazelnoten fijn. Hak 200 gram van de chocolade grof en meng met de hazelnoten in de keukenmachine. Voeg het cacaopoeder, de boter en de suiker toe, en meng tot je een mooi romig mengsel hebt. Meng ook de eidooiers door het mengsel.

Klop in een brandschone kom de eiwitten tot stijve pieken en meng beetje bij beetje het eiwit door het mengsel. Doe dit heel voorzichtig en giet in een springvorm met een doorsnee van 24 centimeter. Breek de rest van de chocolade in stukjes en druk ze in het deeg.

Bak de taart in het midden van de oven 30-35 mintuen of tot een prikker er droog uit komt. Test dit wel op meerdere plaatsen, want waar de stukjes chocolade zitten zal hij niet schoon eruit komen.

Laat de taart in de vorm afkoelen en maak het glazuur. Klop hiervoor de pindakaas romig met de poedersuiker, het cacaopoeder, de vanillesuiker en de roomkaas. Meng ook de koffie erdoor en bestrijk de taart ermee met een paletmes. Garneer met de gemengde noten.

TaartTaart2

Voor de taart:

  • 300 gram hazelnoten
  • 300 gram pure chocolade (minstens 70% cacao)
  • 1 eetlepel goede kwaliteit cacaopoeder
  • 200 gram zachte boter
  • 100 gram kristalsuiker
  • 6 biologische eieren, gesplitst
  • 150 gram gemengde, ongezouten noten ter garnering

Voor het pindakaasglazuur:

  • 50 gram zachte pindakaas
  • 150 gram poedersuiker
  • 4 eetlepels goede kwaliteit cacaopoeder
  • 1 theelepel vanillesuiker
  • 100 gram verse roomkaas
  • 1 eetlepel warme koffie
Reageer op artikel:
Glutenvrije chocolade-hazelnoottaart
Sluiten