Abdij-uienquiche à la Caroline

Culy 24 jan 2014 Diner

Een super recept van Caroline: een heerlijke abdij-uienquiche. Caroline: “Deze quiche uit Delicious is zo’n lekker recept! De uien worden lekker zoet doordat ze gesmoord worden in de abdijbier en echt heerlijk in combinatie met de port salut. Ik kan jullie maar één tip geven: maak deze quiche en wacht niet te lang!”

Verhit in een koekenpan de olijfolie. Bak de uienringen in 8-10 minuten lekker zacht. Schenk het bier erbij en smoor de uien tot er geen vocht meer in de pan zit. Verwarm de oven voor op 200 graden.

Rol het deeg uit en bekleed er een rechthoekige vorm met losse bodem van 10 x 30 cm of een springvorm van 24 cm mee. Druk de naden goed dicht. Beleg de bodem met de ham. Klop de eieren los, meng de slagroom, peterselie en zout en peper naar smaak erdoor.

Schep de uien over de deegbodem. Schenk het ei-roommengsel erover en leg de plakken abdijkaas erop. Bak de quiche in de oven in 30-35 minuten goudbruin en gaar en bestrooi met een beetje extra peterselie. Serveer met een groene salade.

Tip: Voor een vegetarische variant kun je de ham vervangen door 50 gram walnoten door de uien te scheppen. Maak de quiche in een springvorm van 24 cm, want het paste allemaal niet in de rechthoekige vorm.

Voor meer heerlijke recepten, check Caroline’s blog.

  • 2 eetlepels olijfolie
  • 750 gram uien, in halve ringen
  • 100 ml donker abdijbier
  • 1 rol croissantdeeg à 6 stuks (koelvers)
  • Optioneel: 100 gram gandaham (of Parmaham)
  • Optioneel: 50 gram walnoten
  • 4 eieren
  • 150 ml slagroom
  • 3 eetlepels fijngehakte bladpeterselie + extra voor garnering
  • 200 gram abdijkaas, bv. port salut, korst verwijderd, in plakjes
Reageer op artikel:
Abdij-uienquiche à la Caroline
Sluiten