Gezonde koekjes met amandelboter en lijnzaad

Culy 11 okt 2014 Koekjes

Deze gezonde koekjes zijn ontzettend lekker en maak je met amandelboter, lijnzaad en maple syrup. Het recept is afkomstig van Renée Kemps

Verwarm je oven voor op 180 graden. Meng het water met de maple syrup en voeg hier het lijnzaad aan toe.

Om de amandelboter te maken, rooster je de amandelen 20 minuten in de oven, tot ze bruin kleuren. Gebruik een keukenmachine om ze fijn te malen. Ga door totdat het geheel bij elkaar komt door de olie die vrij komt en laat de machine vervolgens nog drie minuten doorgaan totdat er een gladde pasta ontstaat.

Maal de havermoutvlokken in een keukenmachine totdat je meel hebt. Voeg hier het bakpoeder en zout aan toe. Meng de kokosolie en amandelboter in een aparte kom tot het goed gemengd is. Voeg hier de suiker, het lijnzaadmengsel en je havermoutbloem aan toe. Meng totdat het samen komt.

Roll het deeg uit tot drie millimeter dikte. Gebruik een koekjesvorm om twaalf koekjes uit te steken. Leg de koekjes op een bakplaat met bakpapier en bak ze vijftien minuten tot ze goudgeel en krokant zijn.

almondcookies7

Voor de koekjes:

  • 2 eetlepels kokosolie
  • 2 eetlepels amandelboter
  • 50 gram rietsuiker
  • 1 eetlepel lijnzaad
  • 2 eetlepels water
  • 1 eetlepel pure maple syrup
  • 75 gram havermout bloem (90 gram havermoutvlokken)
  • 1 eetlepel bakpoeder
  • 1/8 theelepel zeezout

Voor de amandelboter:

  • 120 gram rauwe amandelen
Reageer op artikel:
Gezonde koekjes met amandelboter en lijnzaad
Sluiten