Homemade ijs van geroosterde pruimen

Culy 10 okt 2014 Dessertrecepten

Wederom een fijn recept van Renée Kemps, met dit keer ijs gemaakt van geroosterde pruimen.

* Voor dit recept heb je een ijsmachine nodig. 

Verwarm je oven voor op 200 graden. Halveer en ontpit de pruimen en leg ze met de snijkant naar boven op een bakplaat. Strooi de kaneel en suiker over de pruimen en rooster ze gedurende vijftien minuten, totdat ze zacht en sappig zijn. Laat de pruimen volledig afkoelen.

Combineer vervolgens alle ingrediënten en laat de ijsmachine zijn werk doen. Volg hiervoor de instructies van het apparaat.

Serveer direct uit de ijsmachine of vries in.

plumicecream5

  • 30 rijpe pruimen
  • 2 eetlepels kaneel
  • 50 gram rietsuiker
  • 200 ml volle yoghurt
  • 250 ml slagroom
  • 1 theelepel vanille extract
Reageer op artikel:
Homemade ijs van geroosterde pruimen
Sluiten