Redactie
Redactie Dessertrecepten Bijgewerkt: 22 jan 2019
Leestijd: 1 minuut

Gezonde banoffeetaart in een glaasje van Ella Woodward

Dit heerlijke gezonde recept voor banoffeetaart komt uit het heerlijke boek Deliciously Ella van foodblogger Ella Woodward.

Voor de eerste laag:

Maal de noten in de keukenmachine in een minuut of twee tot een kruimelige mix. Voeg de amandelpasta, honing en dadels toe en laat opnieuw draaien. Stop als alles lekker kleverig is en giet een laagje van deze mix in twee glaasjes. Druk stevig aan met een lepel.

Voor de middelste laag:

Mix voor de bananenroomlaag de bananen en de amandelpasta glad in de keukenmachine. Giet dit boven op de notenlaag en zet de glaasjes 20 minuten in de vriezer om te stollen.

Voor de bovenste laag:

Maak ondertussen de karamellaag: doe simpelweg alle ingrediënten met 4 eetlepels water in de keukenmachine en mix glad.

Haal de glaasjes na 20 minuten uit de vriezer, snijd de laatste banaan in plakjes en leg die op de laag bananenroom. Giet er tot slot de karamellaag op.

Tip: Ik serveer dit graag als aparte minitaartjes in glaasjes, maar je kunt er ook een grote taart van maken in een taartvorm.

Deliciously Ella is nu te koop in de (digitale) boekwinkel voor € 19,99.

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Kerst komt eraan! Kook mee met Culy 🎄

Van verfijnde voorgerechten tot magische desserts, ontvang dagelijks ons recept van de dag.