Zuurkoolstamppot met zoete aardappel, appel en filodeeg

Culy 8 okt 2015 Diner

Dit recept is simpel en perfect voor een doordeweekse dag: zuurkoolstamppot met zoete aardappel, appel en filodeeg.

Verwarm de oven voor op 200 graden en breng een grote pan met water aan de kook. Schil de zoete aardappels en snijd deze in gelijke blokjes. Was de appels en verwijder met een appelboor het klokhuis. Snijd de appels in dunne gelijke ringen. Hak de tijm- en de rozemarijnblaadjes fijn.

Kook de zoete aardappels samen met de zuurkool 20 minuten. Giet af en stamp met een stamper tot een grove stamppot. Voeg de tijm en de rozemarijn toe en breng op smaak met zout en peper.

Vet een ovenschaal in met een scheutje olijfolie. Verdeel de stamppot over de ovenschaal en dek af met de filodeeg. Kluts 2 eidooiers en bestrijk hiermee de filodeeg. Verdeel tot slot de appelplakken over het filodeeg en plaats de ovenschaal 15 minuten in de voorverwarmde oven.

Verdeel de zuurkoolstamppot over de borden. Eet smakelijk!

Koken met aanbiedingen Zuurkoolstamppot2Koken met aanbiedingen Zuurkoolstamppot

Voor 4 personen:

  • 1 kilo zoete aardappels
  • 500 gram zuurkool
  • 2 appels (Jonagold)
  • 1 takje tijm
  • 1 takje rozemarijn
  • 4 plakken filodeeg
  • 2 eidooiers
Reageer op artikel:
Zuurkoolstamppot met zoete aardappel, appel en filodeeg
Sluiten