Redactie
Redactie Diner 24 jun 2016
Leestijd: 1 minuut

Culy Homemade: geroosterde bloemkool met kruidenyoghurt

Een ideaal bijgerecht, deze geroosterde bloemkool met kruidenyoghurt. Verrassend en toch klassiek. Sowieso is bloemkool roosteren altijd een goed idee. Zo geef je deze alledaagse groente meer smaak en meer body (en wordt het ook nog eens een ideale vleesvervanger). 

Bloemkool roosteren kun je op tal van manieren doen. Maak bijvoorbeeld een hele geroosterde bloemkool uit de oven, bloemkoolsteak (heerlijk met romescosaus en hazelnoten) of een heerlijk groentegerecht in de vorm van geroosterde bloemkool met wortelhummus van Nigel Slater. Je kunt zelfs er zelfs een heerlijke pasta met geroosterde bloemkool of een pastasalade mee maken.

Onderstaand recept voor geroosterde bloemkool met kruidenyoghurt is snel, simpel, smaakvol en ideaal voor een doordeweekse dag. Dit recept ga je nog vaak gebruiken, mark our words.

geroosterde bloemkool met kruidenyoghurt
Bron: Culy.nl Culy.nl

Geroosterde bloemkool

Snijd de roosjes van de bloemkool en halveer de hele grote roosjes. Zet een grote (diepe) pan met gezouten water op het vuur. Breng aan de kook en voeg de bloemkool toe. Kook ongeveer 8 minuten.

Verwarm ondertussen de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.

Meng de yoghurt met het citroensap en alle kruiden. Voeg peper en zout naar smaak toe (je kunt best wat meer zout gebruiken).

Haal de bloemkoolroosjes uit de pan en laat ze goed uitstomen. Dep daarna voorzichtig droog met keukenpapier of een schone theedoek.

Verspreid de bloemkoolroosjes over de bakplaat en lepel de kruidenyoghurt eroverheen. Bestrooi met extra peper en zout en rooster ongeveer 25 tot 30 minuten in de oven.

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.