Redactie
Redactie Diner 5 nov 2014
Leestijd: 1 minuut

Culy Homemade: pasta met geroosterde bloemkool, peterselie & Parmezaan

Deze superlekkere pasta met geroosterde bloemkool, peterselie & Parmezaan is weer ‘ns wat anders dan een carbonara of bolognese. We kwamen op het idee door een recept van Martha Stewart. Heel simpel, erg smaakvol én binnen 30 minuten op tafel!

Verwarm de oven voor op 200 graden. Zet een grote pan met gezouten water op het vuur en breng aan de kook.

Bereid al het snijwerk voor. Verdeel de bloemkool, ui en knoflook over een bakplaat en besprenkel met olijfolie, zo’n 2 tot 3 eetlepels. Hussel goed door elkaar en breng op smaak met zout en peper.

Zet ongeveer 20 minuten in de oven op 200 graden. De bloemkool moet lichtbruin roosteren maar niet verbranden, en ook de ui en knoflook moet goudbruin karamelliseren.

Meng in een kommetje het paneermeel, de Parmezaanse kaas en de fijngesneden peterselie en roer even goed door.

Kook de pasta in kokend water al dente volgens de aangegeven tijd op de verpakking. Haal op het einde een kopje kookvocht uit de pan en bewaar deze eventjes.

Draai het vuur uit, giet de pasta af en doe de afgegoten pasta terug in de kookpan. Voeg de geroosterde bloemkool, ui en knoflook uit de oven en het mengsel van paneermeel, Parmezaanse kaas en peterselie toe. Roer goed door.

Voeg nu een beetje van het kookvocht uit het kopje toe; niet alles in één keer, maar kijk hoeveel je nodig hebt. Roer nog even goed door, de warmte van de pan zorgt ervoor dat het kookvocht aan de pasta en de vulling hecht.

Serveer het geheel in diepe borden en garneer eventueel met wat extra Parmezaanse kaas.

Pasta met extra veel Parmezaanse kaas

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.