Redactie
Redactie Recepten 25 nov 2017
Leestijd: 1 minuut

Geroosterde spruitjes met fregula

Deze geroosterde spruitjes met fregula van uberfoodie Wai seu Chan zijn het ultieme comfort food, die je lekker uit een kom kan lepelen. Liefst onder een warm dekentje en in gezelschap van je favoriet serie natuurlijk…

Fregula is een soort pasta die ook wel parelcouscous genoemd word. Deze koop je meestal bij je Marokkaanse supermarkt maar inmiddels ook wel te vinden in het schap van je favoriete supermarkt.

Uiteraard kan je deze ook vervangen door elke andere pasta, zolang je die maar kunt op lepelen.

spruitjes koken

Zo maak je de geroosterde spruitjes met fregula

Verwarm je oven voor op 200 graden. Zet een pan water met snufje zout op hoog vuur. Als het water kookt, voeg je de spruitjes toe en kook je ze 10 tot 15 min. Giet ze daarna af en spoel ze om in koud water.

Voeg in een grote ovenschaal de spruitjes, knoflook, sjalotje, citroensap, scheutje olijfolie, zout en peper toe. Hussel ze even goed om. Leg de partjes citroen er tussen en bak ze 25 tot 30 minuten in de oven. Kijk halverwege hoe ver ze zijn; schep ze eventueel even om. Ze zijn klaar als ze een mooi kleurtje hebben gekregen.

Maak in de tussen tijd de cashewnoten room (zie hier het recept). Als de spruitjes bijna klaar zijn, dan kan je beginnen met de pasta (ongeveer 15 minuten van te voren). Kook de fregula zoals aangegeven op de verpakking.

Giet de fregula af en gooi het terug in de pan (niet op het vuur) en meng samen met de cashewnoten room. Roer het goed door. Haal je spruitjes uit de oven. Doe de romige pasta in de kom en doe er daarna een flinke eetlepel (of 2) spruitjes boven op. Eventueel nog naar smaak peper of zout toevoegen. Top het af met de citroenrasp.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.