Redactie
Redactie Recepten 30 apr 2022
Leestijd: 2 minuten

Heerlijke crêpehapjes (voor bij de soep of op de borrelplank)

Foodblogger Elisabeth Scholten (die je misschien kent van haar blog Ellouisa Cooking) wordt ook wel de koekjeskoningin genoemd. Na haar succesvolle koekjesboek 100 luxe koekjes komt ze nu met 100 heerlijke hapjes: een kookboek met hartige en zoete recepten voor ramadan, Suikerfeest, verjaardagen en andere feestelijke momenten. Zoals deze crêpehapjes met een vulling van kip en kaas.

Elisabeth: “Deze crêpehapjes zijn echt weer eens heel wat anders! Je bakt eerst grote crêpes, steekt daar kleinere rondjes uit en doet deze in de holtes van een muffinbakvorm. Lekkere romige vulling erin en bakken maar! Echt ontzettend lekker als onderdeel van een buffet of tijdens de ramadan bij de soep.”

Crêpehapjes voor bij de ramadan
Bron: © Simone van den Berg

Crêpehapjes

Maak eerst de crêpes door alle ingrediënten daarvoor te mixen in een blender of met een handmixer.

Verhit een grote koekenpan en vet in met een beetje zonnebloemolie.

Giet een kwart van het beslag in de pan en draai rond tot de hele pan bedekt is.

Bak op middelhoog vuur 1-2 minuten en draai dan om.

Bak de andere zijde heel kort en haal de crêpe uit de pan.

Vet de pan opnieuw in en herhaal bovenstaande stappen voor de volgende crêpes.

Steek uit de crêpes 3 rondjes van 10 cm doorsnede.

Bak de kipfilet met de specerijen in een koekenpan met 2 eetlepels zonnebloemolie rondom goudbruin.

Bak de ui, knoflook, champignon en tomaat 2 minuten mee.

Meng de peterselie erdoor en laat afkoelen.

Maak de kaassaus door de boter te smelten in een steelpan.

Roer de bloem er met een houten lepel door en bak een minuut.

Voeg de melk beetje bij beetje toe en roer goed.

Breng aan de kook en laat dikker worden.

Roer de kaas erdoor en breng op smaak met zout en zwarte peper.

Verwarm de oven voor op 160 graden.

Vet je muffinbakvorm in en leg in de holtes een crêpe-rondje.

Schep hierop de vulling en giet er dan wat kaassaus over.

Bak ze 10-15 minuten in de oven.

Laat ze 10 minuten afkoelen in de vorm voor je ze er uithaalt.

100 heerlijke hapjes
100 heerlijke hapjes van Elisabeth Scholten (Fontaine Uitgevers) is nu te koop voor € 24,99

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.