Ogechi Chibueze
Ogechi Chibueze Recepten 18 dec 2023
Leestijd: 2 minuten

Culy Basics: de French 75 (cocktail met champagne)

De French 75, een klassieke cocktail met een rijke geschiedenis. Deze sprankelende creatie combineert gin, vers citroensap, suikersiroop en brut champagne om een drankje te creëren dat zowel tijdloos als verfijnd is.

Een elegante en verfrissende drank die al tientallen jaren cocktail-liefhebbers over de hele wereld verleidt!

Even wat geschiedenis

Waar komt deze spannende cocktail vandaan? Hiervoor gaan we even terug in de tijd naar de Eerste Wereldoorlog. Hier werd de French 75 namelijk voor het eerst gemaakt in de ‘New York Bar’ in Parijs – nu beter bekend als Harry’s New York Bar – door barman Harry MacElhone. Die je misschien ook wel kent van de Bloody Mary.

De naam komt van de Franse 75mm field gun. Harry vond dat de cocktail dezelfde klap gaf als het geweer. En zo was de French 75 geboren.

De cocktail is in de loop der jaren hier en daar aangepast tot het drankje dat we nu kennen: gin, citroensap, siroop en champagne.

French 75 on a budget

Je kunt de French 75 uiteraard ook maken met Cava, Prosecco of een andere mousserende wijn. Zo kun je genieten van een sprankelende cocktail zonder je portemonnee te belasten. Superleuk voor bij feestjes, brunches en andere sociale gelegenheden waar je indruk wilt maken zonder de bank te breken.

French 75 cocktail
Bron: Ogechi Chibueze voor Culy

Zo maak je de French 75

  1. Vul je cocktailshaker met ijs en zorg dat je champagne al koud staat.
  2. Voeg de gin, citroensap en suikersiroop tot aan de cocktailshaker en begin met schudden. Doe dit ongeveer 30 minuten, zodat de drank goed gekoeld is.
  3. Giet vervolgens de basis van de French 75 in een champagneglas, zonder de ijsblokjes.
  4. Maak de cocktail af met de koude champagne.
  5. Decoreer de French 75 met een mooi krullende citroenschil.

Nog meer makkelijke cocktails

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.