Ogechi Chibueze
Ogechi Chibueze Recepten 6 jun 2024
Leestijd: 2 minuten

Culy Basics: makkelijke ajam pangang (kip in ketjapsaus) met rijst

Nederlanders zijn dol op Chinees-Indonesisch eten (Chin. Ind. in de volksmond) en we koken best wat van die gerechten – denk aan saté, bami en nasi – thuis. Dat geldt ook voor ajam pangang, want dat is ontzettend makkelijk om te maken! Wij serveren het gerecht graag met gekookte rijst en frisse ingelegde komkommer.

Kost het maken van ajam pangang veel tijd? Ja, en nee. Het bereiden is ontzettend snel gedaan, en kost je in totaal zo’n 45 minuten inclusief kooktijd. Maar het is wel belangrijk dat je het vlees lang marineert. Zo ben je er van verzekerd dat de kip veel smaak heeft.

Houd daarom rekening met een wachttijd van minimaal 4 uur. Langer marineren is altijd beter, want dat zorgt voor nog meer smaak. Dus door het vlees de avond van te voren te marineren, zet je binnen 30 minuten een bordje ajam pangang op tafel!

Ajam pangang
Bron: Ogechi Chibueze voor Culy

Ajam pangang recept

  1. Doe alle ingrediënten voor de marinade, behalve de kip, in een keukenmachine en meng tot een gladde marinade. Doe vervolgens de marinade in een kom samen met de blokjes kip en laat minimaal 4 uur marineren.
  2. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking, zodra de kip lang genoeg heeft gemarineerd.
  3. Meng alle ingrediënten voor de ajam pangangsaus, behalve de tomatenpuree, maïzena en een eetlepel water, in een kom en zet opzij.
  4. Zet een wok op het vuur en verhit de olie. Bak de kipfilet goudbruin. Voeg de tomatenpuree toe en bak 2 minuten mee. Giet de saus erbij en breng aan de kook.
  5. Laat de saus van de ajam pangang indikken en de kip verder garen. Meng ondertussen de maïzena met het water. Voeg het mengsel aan het einde van de bereidingstijd toe aan de saus, zodat de saus dikker wordt. Laat 1 minuut pruttelen en haal vervolgens de pan van het vuur.
  6. Serveer de ajam pangang met de gekookte rijst en ingelegde komkommer.
Ajam pangang
Bron: Ogechi Chibueze voor Culy

Nog meer Chinees-Indische recepten:

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.