Redactie
Redactie Broodjes 17 okt 2012
Leestijd: 1 minuut

Fijne belegde broodjes voor de zoetekauw

Als je aan een belegde broodjes denkt is de kans groot dat je denkt aan ham, kaas, pindakaas of hagelslag. Combinaties als geroosterde aardbeien met brie en chocolade passeren minder vaak de revue, maar zijn ook hartstikke lekker! Probeer de juiste balans te vinden en experimenteer met ingrediënten als rood fruit, lemon curd en lekkere kazen.

Wij vonden de lekkerste combinaties voor je en zetten ze op een rijtje, de naar onze mening lekkerste variant hebben we onderaan voor je uitgelicht. Klik op de titels voor de bijbehorende recepten en enjoy!

Perzik-mascarponebroodje

Chocolade-frambozen panini met mascarpone

Dessert BLT

Gegrild fruit en pindakaas

Cake-broodje met aardbeien en roomkaas

Broodje Nutella, versie 2.0

Sandwich met geroosterde brie, chocolade en aardbeien

Tot slot onze winnaar: een sandwich met geroosterde aardbeien en brie. En chocolade. Gegrild. Dit wil je eten! Van de geweldige site HowSweetEats.

Kijk voor de ingrediënten bovenaan.

Verwarm de oven voor op 190 graden. Besprenkel de aardbeien met een beetje olie en zout, leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en rooster voor 20 minuutjes.

Verwarm een pan met anti-aanbaklaag en besmeer het brood met de boter. Leg twee sneetjes brood met de beboterde kant naar beneden in de pan en leg er wat brie, chocolade en aardbeien op. Leg er vervolgens de resterende kaas op en sluit af met het brood, de beboterde kant nu omhoog.

Bak de broodjes 2-3 minuten of totdat de kaas is gesmolten en draai ze voorzichtig om en bak totdat ze goud-bruin kleuren. Serveer gelijk en geniet van deze geweldige zoete broodjes.

Bron: Flickr

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.