Redactie
Redactie Diner 19 okt 2012
Leestijd: 1 minuut

Knapperige glutenvrije (!) kipvingers

Een glutenvrij dieet is alles behalve een pretje, je moet continu opletten op wat je eet want praktisch overal zitten gluten in. Hierdoor is het voor mensen die geen gluten eten extra moeilijk om elke keer weer een lekkere, maar vooral variërende maaltijd te maken.

Om toch lekker én glutenvrij te eten hebben we een recept gevonden van kipfingers die heerlijk knapperig zijn gebakken in een korstje van crackers en zelfgebakken uitjes. Het recept schrijft zes uien voor, maar wees niet gevreesd: je kan ze een aantal weken bewaren in een goed afgesloten glazen pot.

Snijd de uien fijn en verwarm de olie in een grote pan, bak hierin de uitjes en knoflook met het zout totdat ze knapperig en goudbruin zijn. Haal ze met een schuimspaan uit de pan en laat ze uitlekken op een beetje keukenpapier. Wanneer de uitjes helemaal droog zijn kan je ze gebruiken.

Verwarm de oven voor op 200 graden en hak de crackers en uitjes fijn samen met het zout en de peper, leg het mengsel in een platte schaal. Kluts in een andere schaal het ei los en verwarm een pan met de olie. Dompel de kip door het ei en bedek vervolgens met het crackermengsel, zorg ervoor dat ze aan alle kanten goed bedekt zijn.

Bak de kip 5 minuten aan elke zijde en bak vervolgens nog 10-15 minuten op een met bakpapier beklede bakplaat in de oven. Serveer met een heerlijke (glutenvrije)dipsaus en een salade of als snack.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.