Redactie
Redactie Recepten 5 jun 2014
Leestijd: 1 minuut

Gekonfijte knoflook in olijfolie

Knoflook kan je langer bewaren door het te konfijten. Op die manier verliest het een beetje haar scherpte, maar behoud je de fijne smaak van de knoflook. En je kunt er heerlijke andere smaken aan toevoegen!

Zet een pannetje met het water op middelhoog vuur en los hierin de suiker op tot er een stroperige siroop ontstaat. Laat de suikersiroop afkoelen. Pel intussen de knoflooktenen en leg deze in afgekoelde suikersiroop. Verwarm de siroop nogmaals op middelhoog vuur tot het kookt. Verwijder de knoflook uit de siroop en laat het afkoelen.

Leg de tenen knoflook weer terug in de siroop als deze volledig afgekoeld is en breng de siroop nogmaals aan de kook met de tenen knoflook. Laat de siroop met de knoflook nogmaals afkoelen en zeef de tenen uit de siroop.

Schenk een glazen potje (goed gesteriliseerd!) vol met olijfolie en voeg hier de tenen knoflook aan toe. Sluit het potje en zet het in de koelkast totdat je deze nodig hebt. Je kunt er ook je favoriete ‘harde’ kruiden aan toevoegen, zoals tijm en rozemarijn.

Gekonfijte knoflook kan je een paar weken in de koelkast in een goed afgesloten potje bewaren.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.