Redactie
Redactie Recepten 27 apr 2016
Leestijd: 1 minuut

Het simpelste (en lekkerste) Italiaanse toetje: zabaglione

Het simpelste (en lekkerste) Italiaanse toetje is en blijft zabaglione. Dit recept komt uit de nieuwste telg in De Zilveren Lepel-familie: Quick & Easy.

Klop de dooiers met de suiker in een hittebestendige kom met een elektrische mixer tot een lichte, luchtige massa. Roer er dan beetje bij beetje de drank door.

Zet de kom op een pan nauwelijks pruttelend water op laag vuur. Blijf kloppen tot het mengsel gaat rijzen, maar laat het niet koken. Het volume moet verdubbeld zijn en het mengsel moet als een lint van de mixer lopen.

Haal de zabaglione van het vuur en serveer hem warm of koud in mooie glazen. Je kunt zabaglione ook als saus bij koffie- of hazelnootijs gebruiken.

De Zilveren Lepel staat voor de authentieke, overheerlijke Italiaanse keuken. Soms heb je daar volop tijd voor, maar soms wil je snel een eenvoudig, makkelijk en toch overheerlijk gerecht op tafel zetten.

De Zilveren Lepel Quick & Easy bevat meer dan 100 smakelijke, echt Italiaanse recepten die in 30 minuten of minder te bereiden zijn. Dit boek ligt nu in de (digitale) boekhandel voor € 24,99.