Redactie
Redactie Inspiratie 18 jul 2015
Leestijd: 2 minuten

Alles over The River Cafe: één van de meest geliefde restaurants in Londen

The River Café is één van de bekendste en meest geliefde restaurants in Londen en serveert Italiaanse gerechten zonder poespas. Maar, welk meesterbrein zit hierachter en hoe komt het dat het zo populair blijft?

In 1987 werd het restaurant geopend door Ruth Rogers en wijlen Rose Gray als kantine voor de werknemers van Ruth’s man, architect Lord Rogers. Het pand ligt aan de Noordelijke oever van de Thames in Hammersmith en heeft een prachtige tuin met uitzicht op de rivier.

De keuken

Centraal staat de Italiaanse keuken, met veel liefde voor de natuur, seizoenen en puurheid van producten. Zo zul je er nooit toefjes, schuimpjes of emulsies op je bord vinden, en zijn de gerechten bijna simpel te noemen. Maar, wel keer op keer perfect bereid.

The River Café werd in 1997 bekroond met een Michelinster en heeft hem sindsdien behouden. Hier wordt gekookt met zoveel passie en kunde, dat het onmogelijk lijkt om een gerecht te vinden wat tegenvalt.

Wat echter wel een nadeel is, zijn de prijzen. Die zijn op z’n zachtst gezegd niet vriendelijk te noemen: je betaalt voor de voorgerechten gemiddeld £20,- en voor de hoofdgerechten al gauw £40,-. Auw!

Een bakermat voor chefs

Niet alleen vanwege het eten is The River Café bekend, het is namelijk ook de bakermat geweest voor veel bekende chefs. Zo stonden eerder Hugh Fearnly-Whittingstall en April Bloomfield van The Spotted Pig in NYC in de keuken, en ook Jamie Oliver beleefde er zijn mooiste jaren voor het grote succes.

Mooi is dat Jamie de gedachte van The River Café, het delen van culinaire kennis en het toegankelijk maken van gerechten, volledig eigen heeft gemaakt en in al zijn producten, programma’s en acties aan de aandacht brengt.

Leuk: in onderstaande video (vanaf 5:42) zie je een piepjonge Jamie Oliver met Rose Gray in de keuken van The River Café!

Kookboeken & video’s

Geheel in lijn met de gedachte van The River Café, is ook een aantal (kook)boeken uitgebracht. Alle recepten in de boeken zijn makkelijk om te maken, maar waanzinnig lekker. Lucky for us zijn sommigen ook naar het Nederlands vertaald!

Ook is er een aantal video’s gemaakt waarin de signature dishes van The River Café worden uitgelegd. Wij selecteerden er een paar, maar kijk vooral naar het volledige aanbod op het YouTube-kanaal.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.