Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Recepten Bijgewerkt: 6 jan 2025
Leestijd: 1 minuut

Tonijn-roomsaus voor bij kip, kalfsvlees of kalkoen

Deze tonijn-roomsaus is makkelijk, lekker en een verwijzing naar vitello tonnato. Je kent het wel: plakjes kalfsvlees met tonijnmayonaise. Wij maken geen mayonaise, maar een roomsaus die heerlijk is bij kip, kalkoen of kalfsvlees.

Zo maak je deze tonijn-roomsaus

Snipper de ui en bak ā€˜m gedurende 10 minuutjes hƩƩl zacht in een scheutje olijfolie.

Doe de zacht gegaarde ui samen met de tonijn, ansjovis en eieren in een blender (of gebruik een staafmixer of keukenmachine). Voeg nu de vloeistoffen toe: een klein scheutje water Ʃn 2 Ơ 3 eetlepels van de olijfolie. Pureer alles tot een dikke, gladde saus. Voeg indien nodig nog wat water en/of olie toe.

Breng de saus op smaak met zout en peper.

Serveer de tonijn-roomsaus bij in plakjes gesneden kip, kalfsvlees of kalkoen. Garneer met de kappertjes en de peterselie.

tonijn-roomsaus

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Kerst komt eraan! Kook mee met Culy šŸŽ„

Van verfijnde voorgerechten tot magische desserts, ontvang dagelijks ons recept van de dag.