Culy Homemade: supersimpel roerei à la béarnaise

Wij zijn dol op eieren, en we zijn gek op béarnaisesaus met lekker veel dragon. Alleen is zo’n saus niet zo heel eenvoudig om te maken. Daarom bedachten we een variant in een roerei. Een gemakkelijke twist met dezelfde soort smaak als een béarnaisesaus.

Béarnaisesaus (sauce béarnaise) wordt gemaakt van opgeklopte boter en eigeel met een gastrique (wijn, azijn, sjalotjes, knoflook en dragon). Hoe je zelf deze saus maakt, lees je hier op Culy.

Dit recept combineert de smaken van een béarnaisesaus (boter, ei, dragon) in een roerei. Maar dan supersnel én simpel.

Stock dragon

Zo doe je het:

Besmeer 3 goede boterhammen (bijvoorbeeld zuurdesembrood) met lekkere mayonaise (liefst zelfgemaakt). Je kunt het brood eerst toasten, als je wilt.

Kluts 3 eieren met een scheutje melk los en een beetje luchtig (niet té lang kloppen). Hak de dragon fijn en meng door het eimengsel.

Verwarm een klontje boter in een koekenpan met anti-aanbaklaag op medium vuur. Voeg het eimengsel toe en roer met een spatel of houten pollepel in de pan. Je leest hier tips hoe je een roerei perfect krijgt.

Verdeel het roerei over de drie boterhammen en bestrooi met zeezout.

roerei Bearnaise

Meer culinaire artikelen lezen? Like ons op Facebook!