Culy Homemade: snelle tagliatelle met worst en tomatensaus

Culy 26 jan 2016 Diner

Een heerlijk gerecht voor doordeweeks: snelle tagliatelle met worst en tomatensaus. Wij gebruikten chorizo, maar je kunt ook allerlei andere soorten worst gebruiken.

Rooster de pijnboompitjes in een droge koekenpan lichtbruin.

Gebruik deze koekenpan daarna om de chorizo kort heet in aan te bakken. Voeg de knoflook toe en draai het vuur naar medium. Laat een minuutje meebakken. Voeg dan de gepelde tomaten (met al het vocht), de semi-zongedroogde tomaatjes en de theelepel suiker toe. Laat het geheel zeker 5 tot 10 minuten zachtjes bubbelen totdat de saus inkookt. Voeg wat balsamico-azijn toe en proef: moet er nog peper of zout bij?

Kook de tagliatelle ondertussen in ruim water met voldoende zout volgens de aanwijzing op de verpakking (ongeveer 4 minuten voor verse tagliatelle). Giet af.

Meng de pasta met de saus en besprenkel met wat goede extra vergine olijfolie. Maak af met krullen Parmezaanse kaas en de geroosterde pijnboompitjes.

Culy Homemade pasta met worst en tomatensaus0002

 

Voor 2 personen:

  • 160 gram tagliatelle
  • 60 gram worst, bijvoorbeeld chorizo
  • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 1 blikje gepelde tomaten
  • Handvol semi-zongedroogde tomaatjes
  • 1 theelepel suiker
  • Scheutje balsamico-azijn
  • Handvol pijnboompitjes
  • Goede extra vergine olijfolie
  • Parmezaanse kaas
  • Zout & zwarte peper
Reageer op artikel:
Culy Homemade: snelle tagliatelle met worst en tomatensaus
Sluiten