Culy Homemade: snelle appeltaartjes met maar 5 ingrediënten

Culy 20 mei 2016 Recepten

Onverwachts visite? Voor deze snelle appeltaartjes heb je maar vijf ingrediënten nodig en ze zijn superlekker.

* Heb je geen steker in huis? Gebruik dan een glas of kopje met een doorsnee van ongeveer 8 centimeter.

Verwarm je oven voor op 200 graden. Leg het bladerdeeg op een plank en steek er met je steker 8 cirkels uit. Verdeel de plakjes over een met bakpapier beklede bakplaat.

Was de appels, verwijder het klokhuis en snijd in partjes. Snijd de partjes in plakjes van ongeveer twee à drie millimeter dik en meng met de vanillesuiker.

Verdeel de appelplakjes over de deegrondjes en bak in 20 à 25 minuten goudbruin. Check tussentijds een paar keer of de suiker niet te veel karamelliseert en verbrandt, en zet anders de oven iets lager.

Verwarm vlak voordat de taartjes klaar zijn de jam met twee eetlepels water, giet door een zeefje en bestrijk hiermee de taartjes. Laat iets afkoelen en serveer gelijk.

Snelle-appeltaartjes-met-vanilleSnelle-appeltaartjes-met-vanille3

Voor 8 taartjes:

  • 270 gram vers bladerdeeg of 8 plakjes diepvries bladerdeeg (ontdooid)
  • 1-2 Goudreinetten
  • 4 eetlepels vanillesuiker (zelf gemaakt of gekocht)
  • Mespuntje zout
  • 2 eetlepels abrikozen- of mangojam
  • Steker met een doorsnee van 8 centimeter*
Reageer op artikel:
Culy Homemade: snelle appeltaartjes met maar 5 ingrediënten
Sluiten