Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Inspiratie 9 jul 2018
Leestijd: 1 minuut

Culy ontdekt: drop softijs bij Lakrids in Kopenhagen

Ben je gek op drop én op softijs? Dan moet je het drop softijs van Lakrids in Kopenhagen proberen. Dit ijs wordt gemaakt met drop poeder en goddelijke droptoppings.

Culy was onlangs in Kopenhagen en bezocht de kleinste dropfabriek ter wereld: die van het Deense droplabel Lakrids. Deze bijzondere culinaire dropjes staan bekend om hun fantastische smaken en smaakcombinaties. Chocolade, cranberry, Scandinavische bessen, chilipepers: niets is te gek.

Drop softijs van Lakrids
Nancy van Batenburg voor Culy

Koken met drop

De Denen zijn er in ieder geval dol op en deinzen er ook niet voor terug om te koken met drop. Lakrids heeft niet voor niets ook een lijn met ‘Lakrids Cuisine’: oftewel drop voor in de keuken. Het zijn allemaal biologische producten, waaronder drop poeders en drop siropen. Ze gebruiken die kookdrop bijvoorbeeld bij hotspot Aamanns in Kopenhagen, waar ze er fantastisch smorrebrod mee op smaak brengen.

Helemaal droppig wordt het met het drop softijs van Lakrids. Dat serveren ze in de Lakrids brandstore in Tivoli: het oudste pretpark van Europa, gelegen in de Deense hoofdstad.

Drop softijs

Dat de romige, volle smaak van softijs en het zoutige, anijsachtige van drop heel goed samengaan, bewijst dit hemelse ijsje. We krijgen een bakje met een dikke toef romig softijs, waar het drop poeder van Lakrids aan is toegevoegd. De smaak blijft daarna nog urenlang in je mond hangen.

Het softijsje wordt al helemaal een feestje voor ogen en smaakpapillen met kleine, gekristalliseerde stukjes drop en dropsiroop. Het is de ideale combinatie van zoet, zout, zacht en crunchy. Een onvergetelijk lekker ijsje.

Je kunt het drop softijs van Lakrids proeven in pretpark Tivoli in Kopenhagen. Wil je zelf koken met Lakrids Cuisine? De lijn is online te koop.

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.