Culy Homemade: salade met gegrilde kip en limoendressing

Lai-Wah Chong 14 mei 2018 Recepten

De lente vraagt wat ons betreft om frisse en lichte salades. Een salade met gegrilde kip en limoendressing klinkt dan ook zalig, toch? Dit recept komt van ons Vlaamse zusje: Culy.be!

Met zomers weer kan je de kip ook heel goed op de barbecue bereiden voor een extra grillsmaak. Snij de kipfilet dan niet in repen, maar grill ze in zijn geheel en snij in repen zodra ze gaar zijn.

Salade met gegrilde kip en limoendressing

Meng alle ingrediënten voor de marinade in een schaal leg de stukken kipfilet hier minimaal een uur in.

Voor de dressing klop je met een garde alle ingrediënten tot een romig geheel.

Verhit een grillpan op hoog vuur en bak de stukken kipfilet ongeveer 3-4 minuten per kant tot ze goed gaar zijn.

Meng de sla met de radijsjes, kipreepjes en de dressing in een grote kom en serveer met extra limoenpartjes.

salade met gegrilde kip en limoendressing

Voor 3 tot 4 personen:

  • 500 gram kipfilet, in brede reepjes gesneden
  • 1 zak gemengde sla
  • 1 bosje munt
  • ½ bosje radijsjes, in dunne plakjes
  • 1 limoen, in partjes

Voor de marinade:

  • 1 limoen, sap en rasp
  • 2 theelepels komijn
  • 1 theelepel (gerookt) paprikapoeder
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 3 eetlepels olijfolie
  • Peper en zout

Voor de dressing:

  • Sap van ½ limoen
  • 3 eetlepels yoghurt
  • 1,5 theelepel scherpe mosterd
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 5 eetlepels olijfolie
Reageer op artikel:
Culy Homemade: salade met gegrilde kip en limoendressing
Sluiten