Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Recepten 17 jul 2019
Leestijd: 2 minuten

Culy Homemade: pretzel-dogs (hotdogs in een krokant jasje)

In New York zijn zowel de hotdog als de pretzel immens populair streetfood. En wat krijg je als je deze twee combineert? Juist: pretzel-dogs. Wij maakten ze zelf.

Zo’n pretzel-dog maken is doodeenvoudig, zeker als je kant-en-klaar pizzadeeg gebruikt. Koop het in een grote plak en snijd die in zes lange repen. Of gebruik een bolletje vers deeg (vind je gewoon in de supermarkt!) en verdeel dat in zes stukken die je uitrolt tot repen.

Dé truc voor de kleur en textuur van een echte pretzel: het deeg kort onderdompelen in kokend water met baking soda en daarna bestrijken met een losgeklopt ei.

Let verder nog even op dat je mooi grof zout in huis haalt. Immers: ‘t is geen échte pretzel zonder die knisperende zoutkristalletjes. Maldon-zout werkt bijvoorbeeld prima.

pretzel-dogs

Zo maak je deze pretzel-dogs

Verwarm de oven voor op 220 graden.

Zet een ruime pan met kokend water op het vuur en voeg het bakpoeder in een paar keer toe (als je het in één keer doet, heb je kans dat het water overstroomt, want het gaat bubbelen en bruisen).

Bestuif een werkoppervlak met wat bloem. Rol het deeg in zes repen van ongeveer 24 centimeter lang (afhankelijk van de lengte van de worstjes).

Giet de worstjes af en dep ze even droog met wat keukenpapier. Wikkel een reep deeg om een worstje en zorg dat je het deeg aan het begin en einde goed vastdrukt, zodat het niet los kan schieten.

Leg twee pretzel-dogs per keer in de pan met kokend water, gedurende 30 seconden. Schep ze eruit met een schuimspaan.

Leg de pretzel-dogs daarna op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrijk ze met het ei en strooi er wat grof zout overheen. Zet de hotdogs daarna ongeveer 15 minuten in de hete oven. Als ze al bruin zijn, maar je het idee hebt dat ze nog even moeten, bedek je ze met wat aluminiumfolie en zet je ze nog even terug in de oven.

Eet ze met wat mosterd of mosterdmayonaise.

pretzel-dogs

Meer comfort food