Redactie
Redactie Diner 10 apr 2015
Leestijd: 1 minuut

Gegrilde witvisfilets met gepofte aardappel en knoflookchips

In deze editie van Fishy Friday maakt Bart van Olphen, viskenner van het YouTube-kanaal Barts Fish Tales, gegrilde witvisfilets met gepofte aardappel en knoflookchips. Zo lekker!

Neem de aardappelen en smeer er wat boter op, besprenkel ze met wat zeezout en wikkel ze losjes in wat aluminiumfolie. Leg ze direct op de hete kolen.

Neem een vijzel en stamper met verse oregano, scheur de blaadjes oregano af en gooi ze in de vijzel met een snuf zeezout en  chilivlokken.

Voeg beetje voor beetje al roerend olijfolie toe tot je een soort pasta krijgt, de marinade moet niet te vloeibaar zijn. Smeer beide kanten van de visfilets in met de marinade en leg ze aan de kant.

Hak wat teentjes knoflook tot een soort “chips”. Verhit een pan met olijfolie en bak de knoflookchips goudbruin. Haal de knoflookchips uit de pan maar laat de knoflookolie er in zitten. Leg de chips op wat keukenrol zodat ze droog en knapperig worden.

Giet wat extra olijfolie bij de knoflookolie in de pan, haal de pan van het vuur zodat hij een beetje kan afkoelen. Knijp het sap van een citroen boven de pan uit. Giet er twee theelepels rode wijnazijn, de rest van de blaadjes oregano en een snufje zout en peper bij. Roer dit door elkaar.

Bak de vis op de gril/barbecue gaar, beginnende op de huid zodat die mooi krokant wordt.

Haal de visfilets van het vuur en warm de saus een beetje op, giet ze over de vis heen. Strooi de knoflookchips over de visfilets en serveer de gepofte aardappelen met wat boter. Enjoy!

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.