Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Recepten 7 dec 2017
Leestijd: 1 minuut

Culy Homemade: karbonaadjes met cranberry en bruine suiker

Deze karbonaadjes met cranberry en bruine suiker van Half Baked Harvest zijn feestelijk en schreeuwen kerst, zonder ingewikkeld te zijn. Ideaal voor een kerstdag thuis op de bank of gewoon een keertje doordeweeks, in aanloop naar de feestdagen toe.

Wat belangrijk is: je moet een koekenpan hebben die in de oven kan. Heb je die niet, dan kun je de karbonades en de saus ook uit de pan overhevelen in een braadslede. Zorg dan wel dat die braadslede eerst is opgewarmd in de oven.

karbonaadjes cranberrysaus

Zo maak je deze karbonaadjes met cranberry:

Verwarm de oven voor op 230 graden.

Meng 3 eetlepels van de bruine suiker met de kaneel en cayennepeper. Voeg ook zout en peper toe en smeer de karbonaadjes ermee in.

Zet een koekenpan op hoog vuur en voeg olijfolie toe. Bak de karbonades aan beide kanten kort bruin: 2 tot 4 minuten per kant. Ze garen straks nog verder in de oven. Haal de karbonades als ze bruin zijn uit de pan.

Voeg nu langzaam de wijn en het sap toe aan de pan. Voorzichtig: doordat de suiker in de pan erg heet is geworden, kan het opspatten.

Doe ook de verse cranberry’s erbij, de boter, de overige eetlepel bruine suiker en de tijm en rozemarijn. Breng aan de kook en zet het vuur terug naar medium. Doe de karbonaadjes bij de saus in de pan en laat een minuutje warmen.

Zet de pan met de karbonades en de cranberrysaus in de hete oven. Laat daar 10 tot 15 minuten garen, tot de karbonades licht gegrild zijn en de saus iets is ingedikt.

Serveer de karbonaadjes met cranberry bijvoorbeeld met pompoen-polenta en geroosterde & geplette bieten.

karbonade met cranberry's

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.