Culy Homemade: geroosterde bloemkool met kruidenyoghurt

Culy 24 jun 2016 Diner

Een ideaal bijgerecht, deze geroosterde bloemkool met kruidenyoghurt. Verrassend en toch klassiek.

Snijd de roosjes van de bloemkool en halveer de hele grote roosjes. Zet een grote (diepe) pan met gezouten water op het vuur. Breng aan de kook en voeg de bloemkool toe. Kook ongeveer 8 minuten.

Verwarm ondertussen de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.

Meng de yoghurt met het citroensap en alle kruiden. Voeg peper en zout naar smaak toe (je kunt best wat meer zout gebruiken).

Haal de bloemkoolroosjes uit de pan en laat ze goed uitstomen. Dep daarna voorzichtig droog met keukenpapier of een schone theedoek.

Verspreid de bloemkoolroosjes over de bakplaat en lepel de kruidenyoghurt eroverheen. Bestrooi met extra peper en zout en rooster ongeveer 25 tot 30 minuten in de oven.

Geroosterde bloemkool met kruidenyoghurt2

Als bijgerecht voor 2-3 personen:

  • 1 bloemkool
  • 150 gram yoghurt
  • Sap van 1/2 citroen
  • 1/2 theelepel cayennepeper
  • 1/2 theelepel kaneel
  • 1/2 theelepel nootmuskaat
  • Peper en zout
Reageer op artikel:
Culy Homemade: geroosterde bloemkool met kruidenyoghurt
Sluiten