Culy Homemade: gepocheerde eitjes met peterseliepesto

Culy 1 nov 2015 Lunch

Een heerlijk hartig brunchgerecht: gepocheerde eitjes met huisgemaakte peterseliepesto.

Maak de pesto in een keukenmachine of hakmolen. Doe de peterselie, bieslook, Parmezaanse kaas, walnoten en knoflook erin en maal fijn. Voeg olijfolie toe (is de pesto te droog, voeg dan wat meer toe). Breng op smaak met peper en zout. Als de pesto erg bitter is, helpt een piepklein beetje suiker!

Pocheer de eieren (bijvoorbeeld volgens deze of deze methode). Serveer de gepocheerde eieren warm met de peterseliepesto.

Gepocheerde eieren met peterseliepesto0001

Bord: House Doctor via Sterrenhoudt

Voor 2 personen:

  • 4 eieren
  • Bosje verse peterselie
  • Optioneel: klein bosje verse bieslook
  • 30 gram Parmezaanse kaas
  • Klein handje walnoten
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Peper en zout
  • Eventueel: suiker
Reageer op artikel:
Culy Homemade: gepocheerde eitjes met peterseliepesto
Sluiten